Motormanagement Diesel Diagnose | Sensoren en actuatoren

Niveau training:
Trainingscode: P4-06-370

Algemeen:
De training "Motormanagement Diesel Diagnose" is bestemd voor personen die hun kennis van praktische auto-elektronica willen verbreden en diagnose willen stellen om storingen te verhelpen met behulp van multimeter en scope. Het meten aan een dieselmotormanagementsysteem komt in deze training uitgebreid aan bod.

Vooropleiding:
MBO niveau 3 / Autotechnicus.

Doelstelling training:
Na afronding van de training "Motormanagement Diesel Diagnose" is de deelnemer in staat om:
• Meetpunten aan te brengen in een motormanagementsysteem.
• Dynamische metingen uit te voeren aan de sensoren en actuatoren van een motormanagementsysteem.
• De te meten sensoren en actuatoren op werking te beoordelen aan de hand van uitgevoerde metingen.

Inhoud training:
Onderwerpen die tijdens de training o.a. worden behandeld:
• Motormanagement
• Turbodrukregeling
• Sensoren
• Actuatoren
• Schakelingen
• On Board Diagnose
• EGR regeling
• Uitlaatgasnabehandeling

Werkwijze training:
Gedurende de training "Motormanagement Diesel Diagnose", die zeer praktijkgericht is, wordt vooral de nadruk gelegd op het analyseren van scoopbeelden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van signalen, afkomstig van de sensoren en actuatoren van motormanagement- systemen.

Certificaat en BKS-toets:
Een bewijs van deelname wordt door ATG uitgereikt. Stichting OOMT is het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de motorvoertuigenbranche. Stichting OOMT betaalt de kosten van de ontwikkeling en afname van BKS-toetsen. Daardoor is deelname aan de toetsen gratis. En als een medewerker van een OOMT-afdragend bedrijf slaagt voor een BKS-toets, ontvangt de werkgever een stimuleringspremie en de deelnemer een certificaat voor het branchepaspoort. IBKI voert de BKS in opdracht van Stichting OOMT uit.

Duur:
2 dagen

Locatie:
De training "Motormanagement Diesel Diagnose" wordt door ATG verzorgd op locaties in Dordrecht. (Bij voldoende inschrijvingen en maximaal 12 personen).

Kosten:
Op basis van incasso of iDEAL betaling. Training "Motormanagement Diesel Diagnose" inclusief lesmateriaal en lunch per deelnemer € 498,00 excl. BTW.

In-company:
Op aanvraag

Subsidie:
OOMT-stimuleringspremie op de BKS-toets:
Deze training is opgenomen in de BrancheKwalificatieStructuur. Het behalen van BKS-certificaten is goed voor medewerkers en verhoogt de kwaliteit in de branche. Daarom stimuleert OOMT deelname aan de BKS door de kosten voor het afleggen van een toets volledig voor haar rekening te nemen. Wanneer de deelnemer slaagt voor de toets ontvangt het OOMT-lid een stimuleringspremie van € 75,- voor de kennistoets. Zie ook www.bksmobiel.nl.

FCB-subsidie voor VACO-leden: 
Bedrijven die zijn aangesloten bij vereniging VACO en afdragen aan FCB kunnen voor deze training een FCB-stimuleringsbijdrage aanvragen. Kijk voor de details op www.vaco.nl/opleidingen of neem contact op met SVOB Opleidingen: telefoon 071-5686940, fax 071-5686941 of svob.opleidingen@kcleiden.nl.