EPD 2 | Elektronica, Praktijk en Diagnose

Niveau training: 3
Trainingscode: P3-10-377

Algemeen:
In de training "EPD 2" wordt ingegaan op de functie en werking van veel voorkomende actuatoren en sensoren die voorkomen in de huidige elektronische systemen. Dit betekent dat er dieper wordt ingegaan op hoe een actuator of sensor zijn signaal verwerkt of opbouwd. De theorie uit de "EPD 2"-training wordt aan de praktijk getoetst. Dit wordt gedaan aan de hand van praktijkopstellingen en lesmaterialen met gebruik van multimeter, scoop, uitlees- en meetapparatuur. Het zoeken naar storing, meten en storingen verhelpen komt aan bod in de training "EPD 2".

Vooropleiding:
Autotechnicus of 1e autotechnicus.

Doelstelling training: 
Na afronding van de training "EPD 2" is de deelnemer in staat om door middel van routinematig meten, elektr(on)ische storingen op te sporen en te verhelpen, gebruikmakend van diverse meetapparatuur.

Inhoud training: 
Onderwerpen die tijdens de training "EPD 2" o.a. worden behandeld:
• Moderne meetapparatuur, oscilloscoop, motormanagement diagnosesystemen
• Laad, start- en ontstekingssystemen, diverse inspuitsystemen, sensoren en actuatoren
• Motorregelingen, waaronder: Lambda regeling, stationair regeling, noodloop • Signaaltypes, meten van sensorsignalen, aansturing van diverse actuatoren

Werkwijze training:
In de training "EPD 2" zal de theorie worden ondersteund met een aantal praktijk-opdrachten voor diagnose aan elektronica.

Certificaat en BKS-toets:
Een bewijs van deelname wordt door ATG uitgereikt. Stichting OOMT is het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de motorvoertuigenbranche. Stichting OOMT betaalt de kosten van de ontwikkeling en afname van BKS-toetsen. Daardoor is deelname aan de toetsen gratis. En als een medewerker van een OOMT-afdragend bedrijf slaagt voor een BKS-toets, ontvangt de werkgever een stimuleringspremie en de deelnemer een certificaat voor het branchepaspoort. IBKI voert de BKS in opdracht van Stichting OOMT uit.

Duur:
2 dagen

Locatie:
De training "EPD 2" wordt door ATG verzorgd op de locatie Dordrecht.
(bij voldoende inschrijving en maximaal 12 personen)

Kosten:
Op basis van incasso of iDEAL betaling. Training "EPD 2" inclusief lesmateriaal en lunch per deelnemer € 498,00 excl. BTW.

In-company: 
Op aanvraag.

Subsidie:
OOMT-stimuleringspremie op de BKS-toets:
De training "EPD 2" is opgenomen in de branche kwalificatie structuur. Het behalen van BKS-certificaten is goed voor medewerkers en verhoogt de kwaliteit in de branche. Daarom stimuleert OOMT deelname aan de BKS door de kosten voor het afleggen van een toets volledig voor haar rekening te nemen. Wanneer de deelnemer slaagt voor de toets ontvangt het OOMT-lid een stimuleringspremie van € 75,- voor de kennistoets. Zie ook www.bksmobiel.nl

FCB-subsidie voor VACO-leden:
Bedrijven die zijn aangesloten bij vereniging VACO en afrdagen aan FCB kunnen voor deze training  een FCB-stimuleringsbijdrage aanvragen. Kijk voor de details op www.vaco.nl/opleidingen of neem contact op met SVOB Opleidingen: telefoon 071-5686940, fax 071-5686941 of svob.opleidingen@kcleiden.nl.