EPD 1 en Schemalezen | Elektronica, Praktijk en Diagnose

Niveau: 2
Trainingscode: P2-03-376

Algemeen:
De training "EPD 1 en Schemalezen" is bestemd voor personen die hun kennis van praktische auto-elektronica willen verbreden. Met name het opbouwen van serie- en parallelschakelingen evenals het meten van de verschillende deelspanningen komen in de "EPD 1"-training aan bod. Met behulp van deze metingen worden u de basisbegrippen van de wet van Ohm toegelicht.

Vooropleiding:
VMBO niveau of Assistent Autotechnicus.

Doelstelling training:
Na afronding van de training "EPD1 en Schemalezen" is de deelnemer in staat om:
• Elektrotechnische begrippen als stroom, spanning, weerstand en vermogen te begrijpen en te beschrijven.
• Het verschil tussen serie- en parallelschakelingen te beschrijven.
• De werking van diverse elektrische componenten te beschrijven.
• Het elektrisch schema te lezen en verklaren.
• Overweg te kunnen met elektrische meetapparatuur.

Inhoud training:
Onderwerpen die tijdens de training "EPD 1 en Schemalezen" o.a. worden behandeld:
• Basisbegrippen: stroom, spanning, weerstand en vermogen.
• De Wet van Ohm.
• Opbouwen van serie- en parallelschakelingen.
• Spanningen, weerstanden en stromen meten met de multimeter.
• Schemalezen.

Werkwijze:
De training EPD1 en Schemalezen is zodanig opgebouwd dat de theorie voortdurend wordt toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Certificaat en BKS Toets:
Een bewijs van deelname wordt door ATG uitgereikt. Stichting OOMT is het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de motorvoertuigenbranche. Stichting OOMT betaalt de kosten van de ontwikkeling en afname van BKS-toetsen. Daardoor is deelname aan de toetsen gratis. En als een medewerker van een OOMT-afdragend bedrijf slaagt voor een BKS-toets, ontvangt de werkgever een stimuleringspremie en de deelnemer een certificaat voor het branchepaspoort. IBKI voert de BKS in opdracht van Stichting OOMT uit.

Duur: 

2 dagen

Locatie:
De training "EPD1 en Schemalezen" wordt door ATG verzorgd op de locatie Dordrecht. (Bij voldoende inschrijvingen en maximaal 12 personen).

Kosten:
Op basis van incasso of iDEAL. Training "EPD 1 en Schemalezen" inclusief lesmateriaal en lunch per deelnemer € 498,00 excl. BTW.

In-company:
Op aanvraag

Subsidie:
OOMT-stimuleringspremie op de BKS-toets:
Deze training is opgenomen in de BrancheKwalificatieStructuur. Het behalen van BKS-certificaten is goed voor medewerkers en verhoogt de kwaliteit in de branche. Daarom stimuleert OOMT deelname aan de BKS door de kosten voor het afleggen van een toets volledig voor haar rekening te nemen. Wanneer de deelnemer slaagt voor de toets ontvangt het OOMT-lid een stimuleringspremie van € 75,- voor de kennistoets. Zie ook www.bksmobiel.nl.
 
FCB-subsidie voor VACO-leden:
Bedrijven die zijn aangesloten bij vereniging VACO en afdragen aan FCB kunnen op deze training een FCB-stimuleringsbijdrage aanvragen. Kijk voor de details op www.vaco.nl/opleidingen of neem contact op met SVOB Opleidingen: telefoon 071-5686940, fax 071-5686941 of svob.opleidingen@kcleiden.nl.