Downsizing en Nieuwe Regeltechnieken

Niveau training:
Trainingscode: P12-90-XX1

Algemeen:
Downsizing is “HOT”! Downsizing betekent een kleine motor met grootse prestaties, terwijl het brandstofverbruik minimaal is! Iedere fabrikant heeft er een naam voor; ECOnetic, BlueMotion, Sky Active, Bluetec, Greenline, EfficiëntDynamics, ENERGY, ecoFLEX, BlueEFFICIENCY om er een paar te noemen. Iedere fabrikant gebruikt verschillende technologieën om dit te realiseren. Gezien de grote hoeveelheid voertuigen welke zijn “gedownsized” wordt u als universeelbedrijf dagelijks geconfronteerd met deze technologieën. Wij benaderen, om deze reden, de training vanuit uw praktijk.

Vooropleiding:
Voorafgaand aan deze training is basiskennis van motormanagementsystemen vereist.

Doelstellingen:
• De achterliggende redenen van het downsizen kunnen verklaren
• De functie en werking van downsizings gerelateerde componenten kunnen herkennen en beschrijven
• Regelstrategieën met betrekking tot downsizen kunnen herkennen en beschrijven
• Diagnose kunnen stellen aan voertuigen uitgerust met downsize technieken

Inhoud training:
Onderwerpen die tijdens de training o.a. worden behandeld:
• Invloed van milieu op wetgeving 
• Verklaren wat downsizing inhoud en waarom het wordt toegepast 
• Per autofabrikant toegepaste downsize technieken en regelstrategieën met het oog op emissie en behoud van comfort- en rijeigenschappen 
• Invloed op emissie m.b.t. gebruik van piëzo injectoren, directe injectie, klephoogteregelingen, thermomanagement, laaddrukregelingen, cilinderuitschakeling, start-stopsystemen enzovoorts 
• Constructieve aanpassingen te kunnen herkennen die meer rendement halen uit bestaande verbrandingstechnieken 
• Werking en opbouw kunnen verklaren van laadluchtsystemen
• Diagnose kunnen stellen aan laadluchtsystemen 

Werkwijze training:
Gedurende de training wordt vooral de nadruk gelegd op de algemene werking van een gedownsized voertuig en welke toepassingen je tegen kunt komen in de praktijk. Het doel van de training is om systeemkennis op te doen die van pas komt bij diagnosewerkzaamheden.

Instituut voor Duurzame Mobiliteit:
Het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) werkt samen met de mobiliteitssector aan een duurzame toekomst. Als kennisinstituut voor duurzame mobiliteit wil IvDM namens haar partners aanjager zijn van duurzaamheid richting de professionals in de mobiliteitsbranche. De training is vanuit deze gedachte ontwikkeld en gereviewed door IvDM.

Certificaat:
Een bewijs van deelname wordt door ATG uitgereikt.

Duur:
1 dag

Locatie: De training "Downsizing en Nieuwe Regeltechnieken" wordt verzorgt door ATG op locaties in Dordrecht. (Bij voldoende inschrijvingen en maximaal 12 personen).

Kosten: Op basis van incasso of iDeal betaling. Training inclusief lesmateriaal en lunch per deelnemer € 249,00 (excl. BTW)

In-company:
Op aanvraag