Datanetwerken 1 (CAN-bus) | Werken aan digitale elektrische systemen

Niveau training:
Trainingscode: P3-08-365

Algemeen:
Deze "Datanetwerken 1"-training is bestemd voor personen die in hun werk te maken krijgen met digitale elektrische systemen of datanetwerken. Het 'Controller-area network' (CAN) is een serieel communicatiesysteem. In het voertuig zijn verschillende regeleenheden aan elkaar verbonden, onder andere gebruikmakend van CAN-bus netwerken.

Vooropleiding:
MBO niveau 2 / Autotechnicus

Doelstelling training:
Na afronding van de training "Datanetwerken 1 (CAN-bus)" is de deelnemer in staat om:
• Het verschil aan te geven tussen analoge en digitale systemen
• De voordelen te noemen van seriële communicatie
• Uit te leggen hoe meerdere berichten, die tegelijk verzonden worden, op de CAN-bus datanetwerk geplaatst worden
• Te vertellen wat binair betekent

Inhoud training:
Onderwerpen die tijdens de training "Datanetwerken 1 (CAN-bus)" o.a. worden behandeld:
• Diagnose schema, symbolen, draadnummering, componentcodering enz.
• Analoog en digitaal
• Binaire signalen
• Het Controller Area Network (CAN) protocol

Werkwijze training:
Gedurende de training "Datanetwerken 1 (CAN-bus)", die zeer praktijkgericht is, maakt u kennis met dit nieuwe “digitaal” elektrisch systeem. De nadruk wordt vooral gelegd op systeemkennis van Datanetwerken 1, CAN-bus en hoe de verschillende signalen tot stand komen.

Certificaat en BKS toets:
Een bewijs van deelname wordt door ATG uitgereikt. Stichting OOMT is het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de motorvoertuigenbranche. Stichting OOMT betaalt de kosten van de ontwikkeling en afname van BKS-toetsen. Daardoor is deelname aan de toetsen gratis. En als een medewerker van een OOMT-afdragend bedrijf slaagt voor een BKS-toets, ontvangt de werkgever een stimuleringspremie en de deelnemer een certificaat voor het branchepaspoort. IBKI voert de BKS in opdracht van Stichting OOMT uit.

Duur: 
2 dagen

Locatie:
De training "Datanetwerken 1 (CAN-bus)" wordt door ATG verzorgd op de locatie Dordrecht. (Bij voldoende inschrijving en maximaal 12 personen).

Kosten:
Op basis van incasso of iDEAL betaling. Training "Datanetwerken 1 (CAN-bus)" inclusief lesmateriaal € 498,00 excl. BTW.

In-company:
Op aanvraag.

Subsidie:
OOMT-stimuleringspremie op de BKS-toets:
Deze training is opgenomen in de BrancheKwalificatieStructuur. Het behalen van BKS-certificaten is goed voor medewerkers en verhoogt de kwaliteit in de branche. Daarom stimuleert OOMT deelname aan de BKS door de kosten voor het afleggen van een toets volledig voor haar rekening te nemen. Wanneer de deelnemer slaagt voor de toets ontvangt het OOMT-lid een stimuleringspremie van € 75,- voor de kennistoets. Zie ook nk http://www.bksmobiel.nl/bvv/ - external-link-new-window>www.bksmobiel.nl.

FCB-subsidie voor VACO-leden:
Bedrijven die zijn aangesloten bij vereniging VACO en afdragen aan FCB kunnen voor deze training een FCB stimuleringsbijdrage aanvragen. Kijk voor de details op nk http://www.vaco.nl/opleidingen/ - external-link-new-window>www.vaco.nl/opleidingen of neem contact op met SVOB Opleidingen: telefoon 071-5686940, fax 071-5686941 of nk svob.opleidingen@kcleiden.nl - mail>svob.opleidingen@kcleiden.nl