Airco 1 | Basis aircotechniek en werking aircosysteem

Niveau training: 2
Trainingscode: P2-01-353

Algemeen:
De "Airco 1"-training is een basistraining bestemd voor personen die de kernbegrippen van aircotechniek en de werking van airconditioningsystemen willen begrijpen.

Vooropleiding:
Voorafgaand aan de "Airco 1"-training is geen basiskennis van aircosystemen vereist.

Doelstelling training:
Na afronding van de "Airco 1" basistraining is de deelnemer in staat om:
• De basiseigenschappen van een airconditioningsysteem en de werking van de koudemiddelkringloop te benoemen 
• De naam, functie en werking van de onderdelen van een airconditioningssysteem te benoemen
• De diverse uitvoeringsvormen van airconditioningsystemen te herkennen.
• De principes van storingen aan de hand van praktijkoefeningen te herkennen en de service apparatuur te bedienen
• Koeltechnische begrippen als oververhitting en nakoeling te kennen.

Inhoud training:
Onderwerpen die tijdens de basistraining aircotechniek o.a. worden behandeld:
• Systeem en componenten
• Uitvoeringsvormen
• Werken en bedienen van de airco
• Onderhoud en storingen

Werkwijze training:
De "Airco 1" basistraining is zodanig opgebouwd dat de theorie voortdurend wordt toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden en oefeningen.

Certificaat en BKS-toets:
Een bewijs van deelname wordt door ATG uitgereikt. Stichting OOMT is het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de motorvoertuigenbranche. Stichting OOMT betaalt de kosten van de ontwikkeling en afname van BKS-toetsen. Daardoor is deelname aan de toetsen gratis. En als een medewerker van een OOMT-afdragend bedrijf slaagt voor een BKS-toets, ontvangt de werkgever een stimuleringspremie en de deelnemer een certificaat voor het branchepaspoort. IBKI voert de BKS in opdracht van Stichting OOMT uit.

Duur:
1 dag

Locatie:
De training "Airco 1" wordt verzorgd door ATG op locatie in Dordrecht. (Bij voldoende inschrijvingen en maximaal 12 personen).

Kosten:
Op basis van incasso of iDEAL betaling. De "Airco 1"-training inclusief lesmateriaal en lunch per deelnemer € 249,00 excl. BTW.

In-company:
Op aanvraag

Subsidie: 
OOMT-stimuleringspremie op de BKS-toets:
Deze training is opgenomen in de BrancheKwalificatieStructuur. Het behalen van BKS-certificaten is goed voor medewerkers en verhoogt de kwaliteit in de branche. Daarom stimuleert OOMT deelname aan de BKS door de kosten voor het afleggen van een toets volledig voor haar rekening te nemen. Wanneer de deelnemer slaagt voor de toets ontvangt het OOMT-lid een stimuleringspremie van € 75,- voor de kennistoets. Zie ook www.bksmobiel.nl.
 
FCB-subsidie voor VACO-leden:
Bedrijven die zijn aangesloten bij vereniging VACO en afdragen aan FCB kunnen voor deze training een FCB-subsidie aanvragen. Kijk voor de details op www.vaco.nl/opleidingen of neem contact op met SVOB Opleidingen: telefoon 071-5686940, fax 071-5686941 of svob.opleidingen@kcleiden.nl.