Training ABS en Stabiliteitsystemen | Remsystemen, ESP, ABS, TC

Niveau: 3
Trainingscode: P3-01-351

Algemeen:
De training "ABS en Stabiliteitsystemen" is bestemd voor personen die in hun werk te maken krijgen met onderhoud aan hydraulische remsystemen. Deze training is ook uitermate geschikt voor personen die meer praktijkervaring op het gebied van ABS, ESP en TC systemen willen krijgen. Veel aandacht gaat tijdens deze training uit naar het meten van ABS, ESP en Traction Control stabiliteitsystemen.

Vooropleiding:
MBO niveau 2 / Autotechnicus

Doelstelling training:
Na afronding van de training "ABS en Stabiliteitsystemen" is de deelnemer in staat om:
• Alle remcomponenten van het conventionele remsysteem te benoemen
• De werking van alle remcomponenten te verklaren
• De werking van het ABS en ESP remsysteem te verklaren
• De verschillen te beschrijven tussen ABS, ESP en TC
• De werking van het ABS, ESP en TC stabiliteitsysteem te beschrijven
• Schematisch storingzoeken aan het ABS, ESP en TC systeem

Inhoud training:
Onderwerpen die tijdens de training "ABS en Stabiliteitsystemen" o.a. worden behandeld:
• Schijfremmen / trommelremmen
• Hoofdremcilinder
• Rembekrachtigers en remdrukbegrenzing
• Werking van ABS en ESP
• Het doormeten van het ABS, ESP en TC systeem
• Het meten aan componenten van de ABS, ESP en TC stabiliteitsystemen

Werkwijze training:
De training "ABS en Stabiliteitsystemen" is zodanig opgebouwd dat de theorie voortdurend wordt toegelicht aan de hand van praktijkvoorbeelden. De training kan worden afgesloten met een BKS-toets.

Certificaat en BKS-toets:
Een bewijs van deelname wordt door ATG uitgereikt. Stichting OOMT is het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de motorvoertuigenbranche. Stichting OOMT betaalt de kosten van de ontwikkeling en afname van BKS-toetsen. Daardoor is deelname aan de toetsen gratis. Als een medewerker van een OOMT-afdragend bedrijf slaagt voor een BKS-toets, ontvangt de werkgever een stimuleringspremie en de deelnemer een certificaat voor het branchepaspoort. IBKI voert de BKS-toets in opdracht van Stichting OOMT uit.

Duur opleiding:
1 dag

Locatie:
De training "ABS en Stabiliteitsystemen" wordt door ATG verzorgd op locatie in Dordrecht of op eigen locatie *(bij voldoende inschrijving, maximaal 12 personen)

Kosten:
Op basis van incasso of iDEAL betaling. Training "ABS en Stabiliteitsystemen" inclusief lesmateriaal en lunch per deelnemer € 249,00 excl. BTW.

In-company:
Op aanvraag

Subsidie:
OOMT-stimuleringspremie op de BKS-toets:
De training "ABS en Stabiliteitsystemen" is opgenomen in de BrancheKwalificatieStructuur. Het behalen van BKS-certificaten is goed voor medewerkers en verhoogt de kwaliteit in de branche. Daarom stimuleert OOMT deelname aan de BKS door de kosten voor het afleggen van een toets volledig voor haar rekening te nemen. Wanneer de deelnemer slaagt voor de toets ontvangt het OOMT-lid een stimuleringspremie van € 75,- voor de kennistoets. Zie ook www.bksmobiel.nl.

FCB-subsidie voor VACO-leden:
Bedrijven die zijn aangesloten bij vereniging VACO en afdragen aan FCB kunnen op deze training een FCB-stimuleringsbijdrage aanvragen. Kijk voor de details op www.vaco.nl/opleidingen of neem contact op met SVOB Opleidingen: telefoon 071-5686940, fax 071-5686941 of svob.opleidingen@kcleiden.nl.