TTA International aangesteld tot exameninstantie SCM-opleidingen
17-03-14

Dordrecht, 14 maart 2014 – TTA International is door de Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) aangesteld tot officiële exameninstantie voor de SCM-opleiding ‘Inbouwspecialist Beveiligingssystemen’. Daarmee is TTA de tweede instantie in Nederland die dit SCM-examen mag samenstellen en afnemen.

Vandaag neemt TTA International in zijn technische opleidingscentrum in Dordrecht voor het eerst het examen ‘Inbouwspecialist Beveiligingssystemen’ af, nadat het VbV daartoe recent de bevoegdheid verleende aan TTA. Het examen dat de nieuwe VbV-partner voor deze SCM-opleiding heeft ontwikkeld, is recent getoetst en goedgekeurd door de Centrale Examen Commissie (CEC), bestaande uit vertegenwoordigers van de BOVAG, SCM, het VbV en toeleveranciers & inbouwspecialisten van beveiligingssystemen. Waarmee TTA International in Nederland nu de tweede officiële examinator op dit gebied is.

“Wij zien de benoeming van TTA tot officiële SCM exameninstantie als een positieve ontwikkeling,” verklaart Alex de Hoop, Manager Preventie & Certificering van de Stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit. “Het aanstellen van een tweede examenpartner verbetert de marktwerking. Onze examinatoren ontwikkelen op basis van onze toetsingscriteria namelijk zelf het examen en zullen elkaar op deze manier stimuleren het toetsingsniveau en de inhoud van het examen, en daarmee de SCM-certificatie, op een nog hoger niveau te brengen.”

Theo van Duren, Account Manager van TTA International, is verheugd met de benoeming van het opleidingsinstituut tot officiële exameninstantie voor de SCM-diplomering. “De erkenning van gerenommeerde branchepartijen als het VbV en SCM voor de kwaliteit van onze organisatie en ons opleidingsniveau betekent voor ons heel veel. Bovendien ontstaat er voor cursisten die de SCM-opleiding ‘Inbouwspecialist Beveiligingssystemen’ volgen nu ineens keuze wat exameninstantie betreft; niet alleen op het gebied van regionale ligging, maar vooral ook met het oog op de inhoud en kwaliteit van het examen.”

Kiwa SCM
Het VbV (Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit) is een gemeenschappelijk initiatief van alle Nederlandse schadeverzekeraars om voertuig-, vaartuig-, werkmaterieel- en transportcriminaliteit te bestrijden. Als onderdeel van die aanpak heeft het VbV een erkenningsregeling opgesteld waaraan inbouwspecialisten op het gebied van beveiligingssystemen moeten voldoen. Die erkenning geschiedt na het positief afronden van de opleiding ‘Inbouwspecialist Beveiligingssystemen’ in de vorm van het uitreiken van het SCM-certificaat. Kiwa SCM is hierbij de Certificatie-instelling die de bedrijven erkent.